Absolut tot-Recenzie

absolut-tot-cover_bigBoala lui Maddy, protagonista cărții, este pe cât de rară, pe atât de faimoasă. Pe scurt, e alergică la lume. Nu are voie să iasă din casă, n-a mai ieșit de șaptesprezece ani. Singurii oameni pe care-i vede în carne și oase sunt mama ei și Carla, sora medicală care o îngrijește.

Dar apoi, într-o bună zi, vine la casa de alături o camionetă. Maddy se uită pe fereastră și îl vede pe el. E înalt, suplu, îmbrăcat tot în negru – tricou negru, blugi negri, teniși negri și un fes negru care-i acoperă părul în întregime. O surprinde privindu-l și se uită fix la ea. Maddy îi răspunde la fel. Numele lui e Olly.

Poate că nu putem prezice viitorul, dar putem prezice câte ceva. De exemplu, Maddy e sigură că se va îndrăgosti de Olly. Aproape sigur va fi un dezastru.

Părerea mea:

“Absolut tot” este, cu siguranță, una dintre cele mai iubite cărți din ultimii ani. Rețelele de socializare au fost plin, pentru o perioadă bună de timp, cu poze cu această carte și mulți iubitori de YoungFiction au lăudat-o excesiv.

Pe mine, trebuie să recunosc, m-a fermecat coperta- este mai altfel, mai plină de viață, dar nu a reușit să mă determine să o achiziționez și să o citesc. Aveam o problemă cu boala de care suferea personajul principal, mi se părea ușor de domeniul fantasticului, iar eu prefer cărțile care abordează lucrurile într-o manieră cât mai realistă.

Mă rog, într-o zi, una dintre colegele mele de grupă mi-a trimis pe facebook un video cu mențiunea că este obligatoriu să îl văd. Era trailer-ul filmului Everything, Everything (Absolut tot), film ce urmează să apară în mai și are la bază romanul scris de Nicole Yoon. Pentru că am o obsesie și îmi place să văd un film, doar după ce am citit cartea, ca mai apoi să mă comport ca o soacră rea și să îi critic pe producători că au fost superficiali, am hotărât că este timpul să mă pun pe citit.

Am făcut rost de carte și m-am apucat de „muncă”. M-am tot întrebat, în timp ce citeam primele capitole, de ce o fi atât de lăudată carte asta. Nu este scrisă într-o manieră spectaculoasă, acțitunea lipsește și nici personajele nu sunt conturate în asemenea fel în cât să te determine să le iubești din prima clipă. Apoi mi-am dat seama că tocmai prin simplitatea lui, romanul te fascinează.

Cartea m-a prins atât de tare, încât am uitat de teancul de hârti ce mă aștepta pe birou și de prezentările pe care trebuia să le țin în ziua următoare. Singurul lucru pe care doream să îl aflu era ce o să facă Maddy în continare.

Povestea este cu adevărat frumoasă și este scrisă din perspectiva lui Maddeline, o tânără extrem de bolnavă, ce nu știe aproape nimic despre viața reală deoarece nu poate ieși din casă. De-a lungul romanului, ea învață să facă diferența dintre a trăi și a fi în viață și îl determină pe cititor să înțeleagă cât de importante sunt până și cele mai neînsenate lucruri din viața lui. După ce se îndrăgostește de Olly, frumosul și ciudatul ei vecin, se schimbă radical.

Romanul subliniază foarte bine, din punctul meu de vedere, ideea că iubirea te face să ignori rațiunea.  Maddy face greșeli enorme, este atât de îndrăgostită încât este în stare să renunțe la viață doar pentru a fi alături de Olly și are regrete.

Deși nu pot spune că se numără printre cărțile mele preferate, „Absolut tot” este o carte bună, demnă de laude deoarece reușește să îi transmită cititorului o lecție importantă- trebuie să apreciezi tot ce ți se oferă.

Notă: 4/5

4

semnatura 2

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s