Magia lucrurilor simple-Recenzie

magials-jpgMAGIA LUCRURILOR SIMPLE este o lectură de inspirație lirică, plină dorințe arzătoare care va captiva cititorii și îi va face să sufere și să spere alături de personaje.
Este despre o iubire pătimașă apărută în cele mai îngrozitoare circumstanțe.

Tatăl ei și-a pierdut mințile și este internat întru-n spital de boli mintale. Mama ei a părăsit orașul.
Lucille îl place foarte mult pe Digby Jones, dar are multe alte probleme grave pe cap decât să se îndrăgostească de fratele geamăn al celei mai bune prietene a ei. Are facturi de plătit și o soră mică, Wren, de care trebuie să aibă grijă. La doar 17 ani, Lucille trebuie să se descurce cumva și să țină familia, cât a mai rămas din ea, unită.

Părerea mea:Magia lucrurilor simple este o carte cu adevărat bună.

Pe parcursul romanului ne este prezentata drama personajului principal,Lucile, o fata de nici optsprezece ani, ce este obligata sa facă cunoștință cu gustul amar al îndatoririlor si al obligațiilor, caci rămâne singură,într-o casă în care parcă toate încep să se strice, responsabilă de plată facturilor deloc mici si puţine, de cumpărarea hranei necesare și de îngrijirea unei surioare mai mici ce este pe punctul de a intra în depresie.

Personajul principal este un model, o eroină contemporană gata să sacrifice absolut orice pentru binele surioarei ei, Wrenn.magia

Romanul tratează mai multe aspecte ale vieții. Ne este prezentata prietenia în cea mai frumoasa forma a ei, iubirea absoluta în care ambii parteneri merg până la sacrificiu suprem si bunătatea oamenilor din jur, oameni la care nu te aștepți să facă ceva pentru tine.

Scriitoarea nu se pierde în detalii, dar nici nu ocolește descrierea amănunțită. Dialogul si narațiunea se îmbină perfect.

Diggy a fost de data aceasta personajul meu preferat. Un băiat simplu, ușor confuz, cu suflet mare si incapabil să facă rău cuiva, el mi-a atras atenția in mod special datorită faptului că nu se aseamănă cu modelul personajului principal masculin întâlnit în majoritatea celorlalte cărți pe care le-am citit.

Magia lucrurilor simple este un roman pe care îl recomand cu căldură în mod special persoanelor ce uita sa se bucure de lucrurile mărunte si celor ce au încetat să creadă sau se îndoiesc de existenta bunătății necondiționate.

 

Nota: 5/5

hart

semnatura 2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s