Zece respiraţii scurte- Recenzie

Zece respiratii scurteCu patru ani in urma, viata lui Kacey Cleary a fost distrusa atunci cand masina in care se afla a fost lovita din plin de un tanar sofer beat, omorandu-i parintii, pe  iubitul ei si pe cea mai buna prietena a sa. Inca mai este bantuita de amintirea momentului in care a ramas prizoniera intre fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultand-o pe mama ei cum isi dadea ultima suflare. Acum, Kacey vrea sa isi lase trecutul in urma. Inarmata cu doua bilete de autobuz, Kacey si sora ei in varsta de cincisprezece ani, Livie, fug din Grand Rapids, Michigan, pentru a incepe o noua viata in Miami. La inceput, fetele se zbat sa o scoata la capat, dar Kacey nu este deloc ingrijorata. Ea poate face fata oricui, in orice situatie – cu exceptia vecinului sau misterios din apartament 1D.

Trent Emerson are niste ochi albastri in care arde un foc mocnit, gropite adanci si pare ca se mentine intr-un echilibru perfect intre a fi un tip simpatic si unul dur. Calita fiind de trecutul ei tragic, Kacey este hotarata sa tina pe toata lumea la distanta, dar atractia lor este de netagaduit, iar Trent cauta cu disperare si neincetat o cale spre inima impietrita a lui Kacey – chiar daca asta inseamna ca oricand poate sa iasa la iveala un secret exploziv care va zgudui din temelii ambele lor lumi.

Părerea mea: Despre K. A. Tucker nu auzisem nimic până am pus mâna pe această carte. Totuși, trebuie să recunosc că înainte de a achiziționa romanul, am citit câteva recenzii. Unele dintre ele îl ridicau în slăvi, altele nu spuneau lucruri prea drăguțe. Nu prea știam la ce să mă aștept. Habar nu aveam dacă este potrivit să cred că „Zece respirații scurte” este o carte genială sau dacă este doar o altă carte mediocră ce a avut parte de o promovare bună.

Mi-am luat inima în dinți și portofelul de pe masă și-am cumpărat-o. Acum, nu am regrete.

Am citit-o în trei zile și asta pentru că am fost leneșă. „Zece respiraţii scurte” este o carte ce se citește foarte ușor. Acțiunea se desfășoară frumos, liniar,  și  nici nu este nici foarte groasă, are în jur de 350 de pagini.Zece respiratii scurte-Recenzie.docx

Cartea este scrisă doar din perspectiva lui Kacey, personajul principal al romanului.

Ea este o tânără de doar douăzeci de ani ce hotărăşti, în urma unui eveniment mai puțin plăcut, să își  ia viața în mâini și să plece la Miami alături de sora ei mai mică, Livie.

Noul oraș le oferă privilegiul de a începe o viață nouă, de a-și face prieteni noi și de a ascunde o parte din ceea ce doresc ele să ascundă, dar asta nu înseamnă că trecutul a rămas undeva în urmă și este gata să fie dat uitării.

„Nici un om nu își poate îngropa trecutul la nesfârșit. Vei claca, până la urmă. Este doar o chestiune de timp.”

Kacey este o prințesă războinică, luptă cu demonii trecutului ce nu îi dau pace și nu dă semne că ar vrea să se lase învinsă. Este puternică și la exterior, fiind o sportivă ce se antrenează asiduu, dar și la interior.  Îmi place enorm tăria ei de caracter. Printre atât de multe Cenușărese aveam nevoie și de o Xena care să știe ce vrea și să nu se lase călcată în picioare.

Iubirea pare să o înmoaie cât de cât. Fiorii dragostei reușesc să se infiltreze și să dărâme zidul pe care l-a ridicat în jur, dar, exact în clipa în care ai impresia că știi exact ce urmează să se întâmple, apare inevitabilul și dă totul peste cap.

„Când te afli la capătul puterilor și totul se prăbușește în jurul tău, trebuie să îți faci ordine în viață”

Cartea lui K.A Tucker a devenit una dintre preferatele mele. Conține tot ceea ce consider eu că trebuie să aibă o carte bună: dramă, mister, iubire și momente amuzante.

O recomand cu mare drag!

Nota:5/5

hart

semnatura 2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s