„Lumea este mai frumoasă de sus”! Povestea băiatului ce îşi salută vecinii de pe acoperişul casei

Şi tu ai un prieten mai altfel, nu-i aşa?

În viaţa ta sigur există cineva care nu se supune multelor reguli despre cum trebuie să te comporţi pentru a fi văzut bine în societate, căruia puţin îi pasă ce cred oamenii despre el şi care nu dă doi bani pe faptul că există multe persoane care îl critică la orice pas.
Eu îl am pe el, băiatul cu păr ondulat şi ochi verzi, care mă face să râd chiar şi atunci când sunt cu ochii în lacrimi, ce este atât de aproape sufleteşte de mine încât mă face să uit uneori că între noi există o distanţă de sute de kilometrii.
Este prietenul de care oricine are nevoie pentru că întotdeauna ştie ce să spună, dar niciodată nu te măguleşte. Este de o sinceritate ce nu de puţine ori te lasă cu gura căscată şi nu are încredere în oameni.
Nu de puţine ori, atunci când vorbim, el este frumos aşezat pe acoperişul casei şi îşi priveşte vecinii de sus. Îi studiază atent cum îşi tund peluzele perfecte, cum duc gunoiul sau fac alte lucruri gospodăreşti. El este primul care află când vine cineva şi nu se sfieşte să îşi salute vecinii de la înălţime, chiar dacă este conştient că îi sperie de moarte.
Curioasă din fire, l-am întrebat de ce se cocoaţă atât de des pe acoperiş. Mi-a oferit un răspuns mulţumitor, cu zâmbetul pe buze şi calmitate în glas.
Lumea este mai frumoasă de aici, de sus! Nu vezi chipuri triste, maşinile nu te claxonează pentru că le încurci, nimeni nu se uită urât la tine pentru că eşti altfel decât vrea societatea să fi şi eşti mai aproape de cer. Oamenii nu te observa, dar tu eşti acolo, deasupra lor şi îi veghezi. Te simţi superior lor, dar în acelaşi timp şti că nu eşti cu nimic mai presus decât ei. Pe acoperiş mă simt aşa cum pe trotuar nu pot, liber!

hs

semnatura 2

Reclame

4 gânduri despre &8222;„Lumea este mai frumoasă de sus”! Povestea băiatului ce îşi salută vecinii de pe acoperişul casei&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s