Ce cale alegi ?

large

Să ne imaginăm că suntem într-o intersecție total necunoscută nouă și nu știm pe ce drum să mergem . Întâmplător vedem două indicatoare . Pe unul este scris mare „bani” , iar pe celălalt „fericire” . Pe ce drum alegem să mergem ținând cont că la capăt vom primi ceea ce am ales ?

Acum mare parte dintre noi ar spune că pe cel cu „fericire”, dar câți dintre noi ar face cu adevărat asta ?

Ar trebui să lăsam ipocrizia la o parte și să recunoaștem că majoritatea am fi tentați să mergem pe cel cu „bani” gândindu-ne că „recompensa” primita la capăt ne va face fericiți , cu toate că știm o veche vorbă din popor ce sună cam așa :” Banii nu aduc fericirea !”

Aceste mici bucățele de metal și hârti colorate nu valorează nimic pentru sufletul nostru , cu toate astea fugim permanent după ele și suntem în stare să facem orice pentru a le obtine . Femei tinere și frumoase aleg să își vandă trupul unui bărbat ce le poate îndelini capriciile , dar care le trateaza ca pe un nimic . Bărbați în putere , apti de munca fură și dau în cap crezând că aceasta este calea spre îmbogățire și în același timp spre fericire .

Dovada vie că oamenii bogați nu sunt mereu fericiți sunt chiar vedetele locale sau de la Hollywood pe care le urmărim și le admirăm . Au case și mașini mai multe decât avem noi decât avem noi degete și conturi în bancă cu sume colosale, dar ajung să se drogheze , sa fie dependenți de alcool și chiar să se sinucidă din cauza unor decepți .

Acum gândește-te la femeia care lucrează la magazinul din colț . Este îmbrăcata mereu sărăcăcios și cu sigurantă are un salariu de nimic , cu toate astea are mereu zîmbetul pe buze , ochii ei sunt blânzi , emană căldură sufletească și te umple de o stare de bine . Femeia aceea nu este miliardară , nici măcar milionară , abia dacă se ajunge cu banii de pe o zi pe alta și poate că are chiar și datorii , dar este fericită caci acasa o așteaptă doi copii premianți și un soț care o respectă și o iubește așa cum merită .

Acum gândește-te din nou , pe ce cale vrei să mergi ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s